Hlavní obsah

Nejstarší oslice světa oslavila šedesátiny. V srdci je stále mladá, tvrdí chovatelé

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1959 zvítězil Fidel Castro v Kubánské revoluci, premiéru měl velkofilm Ben Hur a také se narodila oslice Bubbles. Ta žije dodnes.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejstarší oslice na světě slaví 60. narozeninyVideo: Caters News, AP

 
Článek

V současnosti je oslice Bubbles jednou z hlavních atrakcí pro návštěvníky farmy Hatton Adventure World v anglickém Warwikshiru. Na farmu se přistěhovala v 90. letech, když jí bylo necelých 40 let, tedy ve věku, kdy většina oslů počítá své poslední dny.

„Pracuji tu od té doby, kdy sem Bubbles dorazila, a musím říct, že je dnes ve stejné kondici, jako byla tehdy,“ řekl manažer farmy Richard Craddock pro agenturu AP.

Nejstarší potápěč světa v 96 letech překonal v kyperských vodách svůj vlastní rekord

Muži

A tak zatímco dospívali, stárli a střídali se zaměstnanci farmy, Bubbles dál spokojeně žije na farmě. Své šedesátiny oslavila, jak by každý správný osel měl, mrkví. A dokonce pro ni připravili i speciální dort.

„Vypadá teď už sice na svůj věk, ale v srdci je stále mladá,“ dodává manažer farmy a věří, že ještě nějakou dobu si společnost nejstarší oslice světa užijí. Vždyť je pro zaměstnance firmy prý něco jako zvířecí babička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám