Hlavní obsah

Nejsem žádná mužatka, říká Barbora Mrázková

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

"Chlapi ze mě strach určitě nemají a moji fanoušci mě vnímají velmi žensky. Zajímá je například, jestli nosím saténové noční košilky nebo podvazkové pásy," řekla Korzu jedna z nejúspěšnějších českých kulturistek Barbora Mrázková.

Foto: Vendula Vrablová

Pozvánka na Charitativní finále Okresního hokejového přeboru

Článek

Reagovala tak na skutečnost, že současná civilizace odchovaná kultem někdy bezmála vyzáblých modelek se těžko srovnává s výrazně atletickou postavou ctitelek sportu, který proslavil především herec Arnold Schwarzenegger.

Stereotypní vnímání kulturistek nemá Barbora, která je absolutní mistryní světa 2001, ráda. "Nejsem žádná mužatka. Ráda se oblékám žensky, tak, aby vynikla moje postava. Nosím minišaty nebo strečové kalhoty a k nim vysoké podpatky."

Potíže s oblečením

Přiznává ale, že s nakupováním oblečení má někdy problémy. "Tak například svoji velikost spodního prádla jen těžko přetáhnu přes stehna. Dámské kostýmky si také musím odpustit," prozradila na sebe.

"Všechny ženy chtějí mít dokonalé tělo. Každá z nich však nemá takové dispozice, aby měla při své postavě čtyřicet kilo. Zkrátka se musí zaměřit na to, co je na ní hezké, a podporovat to. Uvědomovat si slova matky přírody, že naše těla jsou dokonalá ve své různorodosti a proměnlivosti. A já jsem hrozně ráda, když můžu ženám pomoci k pěkné figuře a ony se pak skutečně cítí dokonaleji," vyznala se sportovkyně, která pracuje i jako osobní trenérka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám