Hlavní obsah

Nejmladšímu profi bubeníkovi světa je pouhých sedm let

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Nejmladšímu bubeníkovi na světě je pouhých sedm let, jmenuje se Julian Pavone a žije nedaleko Detroitu v americkém Michiganu. Svou profesionální hudební kariéru začal v podstatě už v kolébce. Ve věku pěti let, deseti měsíců a třech dnů pak byl certifikován nejmladším bubeníkem a nyní byl oficiálně zapsán do Guinnessovy knihy rekordů.

Článek

V počátku tohoto týdne byl Julian Pavone oficiálně zapsán na listinu Guinnessových světových rekordů jako nejmladší profesionální bubeník světa, uvedl ve středu internetový server wane.com. Sesadil tak z trůnu Tigera Onitsuka z Japonska, který se nejmladším bubeníkem stal v devíti letech a 289 dnech.

Aby si mohl kdokoli titul zasloužit, musí mít na svém kontě minimálně jednu komerční nahrávku a za svou práci musí být řádně placen. Zároveň pak musí během pěti let absolvovat alespoň 20 koncertů o délce 45 minut.

Julian je ovšem výjimečný, už ve dvaceti měsících nahrál své první album nazvané „Go Baby!“ s proslulým baskytaristou Ralphem Armstrongem. Objevil se také v mnoha televizních pořadech, vystupoval na místech, kam se běžně tak malí hudebníci nedostanou, a dostal i několik hudebních cen.

Talent už od kolébky

Navzdory své malinké postavě si Julian dokáže poradit s bicí sestavou o 22 kusech, vybavenou 17 činely a dvojitým kopákem. Jeho otec Bernardino, který je rovněž bubeníkem, prý už od začátku věděl, jak velký přirozený talent se v jeho synovi ukrývá.

„Hrával jsem hudbu manželčině bříšku po celou dobu, kdy byla s Julianem těhotná,“ vysvětlil pyšný otec.

Během letních prázdnin má Julian v plánu natočit CD s producentem Michaelem J. Powellem, který se může pochlubit už čtyřmi cenami Grammy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám