Hlavní obsah

Nejkrásnější ženou světa je dcera Chris de Burgha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANJA

Žádná překvapení nepřineslo sobotní vyhlášení Miss World 2003 v čínském turistickém středisku Sanja. Nejkrásnější dívkou byla podle předpokladů zvolena favorizovaná devatenáctiletá Irka Rosanna Davisonová. Za ní se v závěrečném boji o trofej umístily Miss Kanada a Miss Čína.

Foto: Petr Spálenka

Start na jeden kilometr

Článek

Miss České republiky Lucie Váchová se neprobojovala ani do dvacetičlenného semifinále, z něhož postoupilo pět finalistek - kromě oceněné trojice ještě Miss Indie a Miss Filipín.

Davisonová, která je dcerou rockového zpěváka Chrise de Burgha, před několika dny získala titul Miss Beach pro nejkrásnější dívku v bikinách. Studentka archeologie, sociologie a dějin umění na univerzitě v Dublinu získala 100 000 dolarů.

"Sama sebe bych popsala jako člověka, který se rád baví, ale přitom jsem poměrně stydlivá. Doufám, že budu skvělou vyslankyní své země a žen na celém světě," prohlásila Davisonová krátce před vyhlášením konečných výsledků.

Druhá Kanaďanka Nazanin Afshin-Jamová je původem z Íránu. Nadšení vzbudila ve své vlasti, kde se soutěž pořádala, třetí Číňanka Kuan Kuej. Je to vůbec poprvé, co se mezinárodní soutěž ženské krásy, tentokrát se 106 účastnicemi, odehrála v komunistické Číně a byla v ní také přenášena televizí.

Mezi členy poroty byl herec akčních filmů čínského původu Jackie Chan a autorka amerického seriálu Sex ve městě Candace Bushnellová.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Lucie Váchová v Číně boduje

Česká královna krásy Lucie Váchová (18) se v úterý umístila na druhém místě v soutěži Miss Sport. Klání se konalo v čínském městě Sanja v rámci volby Miss...

Lucii Váchové se v Číně nestýská

Letošní královna krásy Lucie Váchová (18) se bude v čínské Sanje spolu se stovkou dalších kandidátek ucházet o titul Miss World. I kdyby ho nakonec...

Výběr článků

Načítám