Hlavní obsah

Nejhloupější varování: do pračky nedávejte lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návod na použití, který připomíná spotřebitelům, že se do pračky nemají dávat lidé, se stal nejhloupějším varováním, které vybrala americká lobbystická skupina Lawsuit Abuse Watch.

Článek

Skupina Lawsuit Abuse Watch z Michiganu začala se sestavováním tohoto žebříčku před deseti lety v rámci svojí snahy apelovat na selský rozum spotřebitelů v situaci, kdy se u amerických soudů začaly množit často neuvěřitelné žaloby proti výrobcům.

Nejhloupější varování vybrali posluchači jednoho detriotského rádia ze seznamu, který skupina zveřejnila na internetu.

Producent motorů, který varuje, aby nikdo hladinu paliva nekontroloval se zapálenou sirkou nebo otevřeným ohněm, se umístil hned za výrobcem praček. Mezi další kuriózní instrukce patří rada, aby spotřebitelé nesušili mobilní telefony v mikrovlnné troubě, nežehlili loterijní losy nebo nelistovali v telefonním seznamu v okamžiku, kdy řídí motorové vozidlo.

Nicméně tisková mluvčí výrobce praček, který se svým varováním skončil na prvním místě, tvrdí, že coby matka čtyřletého dítěte dobře ví, že pračky s předním plněním určité nebezpečí představovat mohou. Dodává, že jiné firmy vyrábějící pračky měly problémy se zákonem, když je zažalovali rodiče dětí, které vlezly do praček, jež potom někdo spustil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám