Hlavní obsah

Něco nevídaného, velryba popostrčila paddleboardistku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek sezony pozorování velryb v argentinské Patagonii začal tím nejlepším způsobem, jakým mohl. Velryba jižní se totiž rozhodla prozkoumat blíže ženu na paddleboardu a trochu ji popostrčit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velryba postrčila ženu na paddleboarduVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech, které se podařilo pořídit reportérovi Maxovi Jonasovi u Puerto Madryn, je vidět velryba, jak jemně tlačí paddleboard, na kterém plave žena. Ta se téměř nehýbala a jen pozorovala, co velryba plánuje podniknout.

„Byla ideální doba pro pozorování velryb v zátoce, ale tohle je něco naprosto neuvěřitelného. Ještě teď, když se na to video podívám, tak mi tečou z očí slzy dojetí,“ přiznal se autor videa.

Sám si nedovede představit, že by se k velrybám kdy dostal tak blízko.

Kolem kajakáře proplavala desetimetrová velryba

Koktejl

Podobnými slovy hodnotí video pro agenturu Reuters i Oscar Comes, místní provozovatel turistiky v oblasti vodních sportů.

„Je to něco neuvěřitelného, nevídaného. Normálně to nefunguje tak, že byste si vzali paddleboard nebo kajak a vydali se pozorovat velryby,“ upozorňuje.

Podle městského radního pro turistiku Marcose Grossa se k břehům Puerto Madryn dostalo více než 1600 exemplářů velryby jižní. Sezona sledování velryb tam probíhá od května do prosince, od srpna do listopadu je její vrchol.

Foto: Reuters

Velryba postrčila ženu na paddleboardu.

Reklama

Výběr článků

Načítám