Hlavní obsah

Natáčení dokumentu se vymklo kontrole, na potápěče zaútočil žralok bílý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova jako zázrak by se dalo označit přežití Jimiho Parringtona při střetu se zhruba pětimetrovým žralokem bílým. Zkušeného amerického potápěče vodní predátor napadl poblíž Stewartova ostrova na Novém Zélandu při natáčení dokumentu pro televizní kanál Discovery Channel.

BEZ KOMENTÁŘE: Na potápěče brutálně zaútočil velký bílý žralokVideo: AP

 
Článek

Hrůzu nahánějící incident se odehrál v roce 2020 během natáčení dokumentárního filmu Great White Open Ocean, jenž je součástí každoročního týdenního televizního programového bloku s názvem Shark Week na zmíněném kanále Discovery Channel.

Natáčení filmu, který měl v USA premiéru v neděli, tvůrcům zabralo tři roky. A nechybělo mnoho a jeden z účinkujících, konkrétně odborník na žraloky a dlouholetý zkušený potápěč Jimi Partington, při něm přišel o život.

Dívce na Floridě se do stehna zakousl žralok, bila ho do očí

Amerika

Za záběrech, které poskytla agentura AP, je vidět, že se Partington při natáčení nacházel ve speciální průhledné plovoucí nádobě, z níž žraloky okolo něj pozoroval a pomocí níž pořizoval záběry vodních predátorů z bezprostřední blízkosti.

Zhruba pětimetrový žralok bílý však do nádoby dvakrát narazil, což potápěče značně vyvedlo z rovnováhy. A po chvíli přišel okamžik, s kterým Partington nepočítal ani v tom nejhorším možném scénáři. Žralok na něj zaútočil takovým způsobem, že zcela zničil klec, v níž se nacházel.

Vyděšený Američan se snažil dostat se zpět do nádoby, po chvíli ale zjistil, že bude muset doplavat k nedaleké lodi, kde se nacházel zbytek štábu. Na okamžik se ještě potopil a rychle zkontroloval, kde se žralok nachází a poté zahájil závod o život.

„Něco tak děsivého jsem za 32 let natáčení Shark Weeku neviděl. Myslel jsem, že je mrtvý. Když na vás takhle pětimetrový žralok bílý zaútočí, je téměř jisté, že zemřete. Jimimu se však nějakým způsobem podařilo přežít, a ještě bez škrábnutí,“ okomentoval situaci pro server CNN producent pořadu Jeff Kurr.

Na rybářskou loď v USA dopadl keporkak

Koktejl

Nutno však říct, že bez následků z blízkého setkání se Partington neobešel.„Při natáčení na Novém Zélandu jsem při potápění se žraloky utrpěl zranění. Toto zranění vedlo k tomu, že jsem dostal mozkovou mrtvici a málem zemřel,“ napsal na sociálních sítích sám Partington, jenž následně strávil čtyři týdny v nemocnici v novozélandském městě Christchurch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám