Hlavní obsah

Napadli ho a ztratil paměť. Své jméno zjistil až po 11 letech

Před 11 lety žil normálním životem. Pak jej však našli zbitého vedle kontejneru u restaurace ve městě Savannah v americké Georgii a on se probudil v nemocnici bez dokladů a s rozsáhlou ztrátou paměti po úrazu hlavy. Nevěděl, jak se jmenuje, kde se narodil ani jak je starý.

Foto: www.news4jax.com

Článek

V srpnu 2004 se probudil v nemocnici s diagnózou retrográdní amnézie, tedy ztrátou paměti zahrnující události, které se staly před úrazem. Po propuštění pak začal žít jako nový člověk ve floridském Jacksonvillu. Vybral si dokonce nové jméno Benjamin Kyle. Celou dobu mu však jeho minulost nedala spát. Neměl nic, bez čísla pojistky nemohl pracovat ani hledat ubytování ve střediscích pro bezdomovce.

Několikrát se obrátil i na televizi, která jeho příběh zveřejnila. Úspěch se sice dostavil, ovšem jen částečný. Dozvěděl se, že jeho příbuzní pocházejí z Indiany, ale moc o něm nevěděli. „Zřejmě jsem odjel z Indiany v roce 1976 a od té doby mě tam neviděli. Vůbec jsme nekomunikovali. Mysleli si, že jsem zemřel,“ řekl Kyle v pořadu stanice News 4 Jax. Ta mu před čtyřmi lety pomohla získat identifikační průkaz a práci u Joshe Shrutta, který se o Kyleovi dozvěděl z televize a nabídl mu zaměstnání v restauraci i ubytování.

Genetické pátrání

To však Kyleovi bylo málo. Hledal pomoc i na sociálních sítích, ale nakonec oslovil genetickou genealožku CeCE Mooreovou a její tým.

Ta začala porovnávat jeho DNA se všemi dostupnými vzorky a po dvou a půl roce mu oznámila výsledek: Jmenujete se tak a tak, je vám tolik a tolik a vaši příbuzní žijí tam a tam. Moorová Kylemu samozřejmě oznámila skutečné údaje, on se je však rozhodl nezveřejnit, dokud se neodhodlá rodinu navštívit.

Mooreová prohlásila, že ji výsledek doslova šokoval: „ Použili jsme stejný postup jako při hledání příbuzných lidí, kteří prošli adopcí. Dá se využít i při hledání ztracené identity. Udivilo mě však, že policie to nerozluštila mnohem dříve,“ řekla stanici. „Zjistili jsme datum jeho narození, kde bydlel i náboženství jeho rodiny, jak se to tedy mohlo nepodařit?“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám