Hlavní obsah

Námořníka našli po dvou dnech na moři. Visel na přídi potápějící se lodi

Novinky, Matěj Pálka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moře je krásné, když po něm plujete, ale děsivé, když ztroskotáte. Vyprávět by o tom mohl americký námořník, kterého objevili, jak visí na přídi vlastní potápějící se lodi. Zachránila ho nákladní loď, která plula okolo.

Foto: U.S. Coast Guard Southeast

Námořník dva dny visel na přídi potápějící se lodi

Článek

Rodina 62letého Stuarta Beeho z Floridy nahlásila pohřešovaného v pátek 27. listopadu, když se muž celý den nevrátil domů. Podle příbuzných Bee nikdy netrávil na moři ve své 10 metrů dlouhé lodi více než 24 hodin. Jak se ukázalo, obavy rodiny byly oprávněné.

Američtí policisté zachránili ženu z potopeného auta

Koktejl

Když v neděli námořníka objevila 138 km od floridského mysu Canaveral nákladní loď jménem Angeles, nacházel se v kritické situaci - z posledních sil visel na přídi potápějící se lodi.

Aby na sebe zachránce upozornil, vysvlékl si košili a z posledních sil jí začal mávat.

Foto: U.S. Coast Guard Southeast

Námořník dva dny visel na přídi potápějící se lodi

„Půjčil jsem mu vlastní oblečení,“ líčil pak pro Daily Mail Lacruiser P. Relativo z posádky nákladní lodi. Posádka následně muže předala do péče záchranářů.

„Záchrana životů na moři je tím prvním, o co se námořník stará. Ukazuje to pouto, které mezi těmi, kteří se plaví po moři, je,“ popsal pro BBC kapitán Mark Vlaun, velící důstojník sektoru pobřežní stráže Jacksonville.

Reklama

Výběr článků

Načítám