Hlavní obsah

Naháči jeli na kolech Londýnem. Za čistší vzduch i ohleduplnost k cyklistům

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky nahých cyklistů, jejichž těla pokrývaly maximálně masky nebo barvy, vyrazily v sobotu do centra Londýna. Účastníci se připojili k celosvětové jízdě za práva cyklistů a proti závislosti na ropě a autech. Jízda byla podle organizátorů rovněž oslavou krásy lidského těla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do ulic Londýna vyrazili naháči na kolechVideo: AP

 
Článek

Každoroční události World Naked Bike Ride se letos v Londýně zúčastnily stovky cyklistů. Někteří si nechali z důvodu bezpečnosti a hygieny spodní prádlo, většinu však pokrývaly pouze transparenty nebo tělové barvy.

Cyklisté urazili zhruba 14,5 kilometru dlouhou trasu vedoucí centrem Londýna kolem Hyde parku či Westminster Bridge zhruba za dvě hodiny.

Hlavních cílů akce bylo několik. Cyklisté chtěli upozornit na závislost na automobilech a s ní spojená ekologická rizika způsobená těžbou fosilních paliv, rovněž protestovali za bezpečnost cyklistů na ulicích a v neposlední řadě chtěli poukázat obecně na krásu lidského těla.

Jízda naháčů se uskutečnila ve městech po celém světě. Stovky lidí tak vyjely i v hlavním městě Mexika. Mexico City zaplní denně přes osm milionů automobilů, a tak hlavním tématem mexických naháčů byla zejména bezpečnost cyklistů na silnicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám