Hlavní obsah

Na útěku před lvy se utopilo 400 buvolů najednou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční ráno odhalilo na řece Chobe na hranicích mezi Botswanou a Namibií obraz zkázy. V řece plavalo na 400 kusů mrtvých těl buvolů afrických. Za velkým množstvím zabitých zvířat však tentokrát nestál člověk, nýbrž smečka lvů, která zpanikařené stádo zahnala do vody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Botswaně se v panice utopilo 400 buvolůVideo: Reuters

 
Článek

Incident, který se odehrál v noci na středu, je stále ještě vyšetřován. Je však více než pravděpodobné, že za zkázou více než čtyř stovek zvířat stála příroda. Podobné masové úhyny nejsou u řeky Chobe ve stejnojmenné rezervaci až tak neobvyklé.

Den předtím bylo v okolí zahlédnuto nezvykle velké stádo buvolů. Svědci ho odhadovali minimálně na tisíc kusů. Majitel domu u místa, kde k utonutí došlo, Simone Micheletti navíc onu noc slyšel silný řev lvů.

Podle Michelettiho se stádo na útěku pokusilo přeplavat řeku. Jenže protější břeh byl příliš strmý a stádo zpanikařilo. Výsledkem je čtyři sta utonulých zvířat. Namibijské úřady už prohlásily, že maso zvířat bude darováno místním obyvatelům.

Reklama

Výběr článků

Načítám