Hlavní obsah

Na Strahově se slavilo za účasti Conneryho a Havlových

Novinky, Michal Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mezinárodní premiéra amerického filmu Liga výjimečných, která se za účasti herecké celebrity Seana Conneryho uskutečnila v úterý večer v pražském multikině Slovanský dům, vrcholila v pozdních hodinách velkoryse pojatým charitativním večírkem, uspořádaným za jeho přítomnosti ve Strahovském klášteře.

Foto: archiv NDM Ostrava

Tomáš Jirman (v popředí) v úspěšné inscenaci Gottland.

Článek

Kolem desáté hodiny, po skončení projekce filmu se desítky a desítky domácích a zahraničních hostů začaly sjíždět na pražský Strahov v přistavených autobusech.

Na uvítanou je čekaly zapálené louče a hostesky v historických kostýmech ve stylu benátského karnevalu. Benátky připomínala i gondola, kterou organizátoři nechali umístit na jezírku mezi klášterními ambity. Seděl na ní mladý gondeliér a dívka v dobovém kostýmu z předminulého století. Na plných stolech, rozestavených po obvodu dvorany, se podávaly vybrané dobroty, například syrový losos a kaviár. K hostině hráli najatí hudebníci.

Podporu městu po povodni slíbil Connery už vloni

Na charitativní party se v pozdních hodinách zjevili i hlavní protagonisté této premiéry, dvaasedmdesátiletý herec a kultovní představitel Jamese Bonda Sean Connery v doprovodu herečky Pety Wilsonové a manželů Havlových.

"Loni jsem Havlovým slíbil, že využiji film pro podporu města po povodni," řekl herec. Slib po roce splnil, a zaštítil proto svým jménem slavnostní premiéru. Vstupenka na celý večer, na premiéru i na společenský raut stála 1500 korun, výtěžek z akce - 1,69 miliónu korun - šel rovným dílem na Veřejnou sbírku Hlavního města Prahy a nadaci Vize 97 Dagmar a Václava Havlových.

Povodně připomínala výstava fotek a dokumentární film

Loňské povodně připomínala ve vnitřních prostorách kláštera výstava fotografií Tomáše Třeštíka a obří televize, na níž šel dokument z povodňových záběrů ČT za doprovodu Smetanova cyklu Má vlast. Connery s manželi Havlovými poseděli v salónku V.I.P. a po jedenácté hodině v noci se pak všichni za asistence fotografů a kameramanů rozloučili s představeným kláštera a opustili slavnost, která pokračovala ještě hluboko po půlnoci.

Na speciálně zřízeném a křiklavě nasvíceném pódiu, na terase přilehlé restaurace Oživlé dřevo zněla moderní taneční hudba a barmani k diskotéce míchali koktejly.

Reklama

Související články

Po roce přijede Connery

Legenda filmového plátna Sean Connery se po roce znovu objeví v Praze. Zúčastní se zde mezinárodní premiéry filmu Liga výjimečných, jehož část natáčel loni...

Sean Connery uvede v Praze Ligu výjimečných

Slavný holywoodský herec Sean Connery v úterý v Praze uvede evropskou premiéru svého nového filmu Liga výjimečných. Doprovodí ho i další herci: Pete Wilsonová,...

Conneryho program vyvrcholí na Strahově

Slavný skotský herec Sean Connery se má dnes zúčastnit evropské premiéry filmu Liga výjimečných. Na červeném koberci před Slovanským domem by se měl objevit...

Výběr článků

Načítám