Hlavní obsah

Na indickém venkově vyvolal poprask gumový penis v sadě pro sexuální výchovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Gumový penis, který zdravotníci používají jako součást výukové sady pro plánování rodičovství a předvádějí na něm, jak se správně nasazuje kondom, vyvolal značný poprask na indickém venkově, kde je stále tabu hovořit o sexu. Informoval o tom zpravodajský server The Guardian.

Ilustrační foto

Článek

Někteří členové vládnoucí Indické lidové strany (BJP) vyzvali ke stažení těchto sad a omluvě zdravotnickým pracovníkům.

Jeden ze zákonodárců BJP ve státě Maháráštra uvedl, že místní vláda, která sadu zavedla, „ztratila rozum”, a další chce, aby se vláda zdravotníkům omluvila za všechny trapné okamžiky, které jim způsobila.

Jedním z úkolů venkovských zdravotníků je vzdělávat vesničany ohledně plánování rodiny a antikoncepce.

Nejdřív ji poškodili, teď zapálili. Peruánská socha s obřím penisem vzala za své

Cestování

Aby byl jejich výklad názornější, dostali zdravotníci ve státě Maháráštra 25.000 nových sad, které místo dřívějších brožurek obsahují gumový penis a dělohu. Zatímco děloha žádnou reakci nevyvolala, penis se stal hromosvodem kritiky.

Doktorka Archana Patilová, která vede odbor veřejného zdraví ve státě Maháráštra, sady hájí s tím, že pomáhají zdravotníkům vysvětlovat otázky spojené s plánovaným rodičovstvím.

Ovšem řada zdravotníků, kteří mají osvětovou kampaň vést, pochází rovněž z venkovského prostředí - a předvádění čehokoli se sexuálně explicitními pomůckami pro ně může být velmi nepříjemné.

Nové sady by tak mohly mít přesně opačný účinek; ve snaze vyhnout se trapným okamžikům nebudou zdravotníci o sexu raději mluvit vůbec, obávají se někteří odborníci.

Nová peruánská socha vzbudila vášně. Obří penis hned poškodili vandalové

Cestování

Sexuální výuka je přitom v Indii dost důležité téma. Přední indický sexuální terapeut, doktor Mahinder Vaca, který zemřel v roce 2020, říkával, že mnoho jeho pacientů tvořily páry, jež ho vyhledaly kvůli neschopnosti počít dítě.

Po krátkém rozhovoru často zjistil, že kvůli neznalosti lidské anatomie neprovádějí soulož správně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám