Hlavní obsah

Na fotbal přes válečnou zónu. Fanoušky zavedla navigace na frontu v Donbasu

Kyjev

Skupina švýcarských fotbalových fanoušků se v pátek na východě Ukrajiny dostala do prekérní situace, když je navigace v autě navedla na silnici přes frontu v Donbasu. Napsal to v sobotu ukrajinský zpravodajský server Strana. Švýcaři cestovali do ruského Rostova na Donu, který leží necelých sto kilometrů od rusko-ukrajinských hranic.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ukrajinští vojáci kontrolují auta na silnici, ilustrační foto

Článek

Na základě informace z navigačního systému se fanoušci rozhodli, že přenocují ve městě Amvrosijivka, které leží mezi Doněckem a ruskou hranicí na území kontrolovaném proruskými vzbouřenci. Díky tomu, že jejich auto bylo označeno symboly fotbalového šampionátu, je místní lidé včas zastavili a navedli na bezpečnější trasu, napsal ukrajinský server.

Švýcarští fanoušci cestovali na utkání svého týmu s Brazílií, které je v Rostově na programu v neděli. Z informace ukrajinských médií vyplývá, že zastaveni byli až po překonání frontové linie, která odděluje povstaleckou zónu od území kontrolovaného ukrajinskou armádou.

Podle agentury Unian v sobotu v Donbasu pokračovaly tvrdé boje s nasazením těžkých zbraní. Ztráty na životech hlášeny podle agentury nejsou, palba se ale ozývala prakticky po celé linii fronty.

Reklama

Výběr článků

Načítám