Hlavní obsah

Mývalovi se pijatika na vánočních trzích nevyplatila

Novinky, pal

V Německu se konají tradiční vánoční trhy. K těm patří i to, že jejich návštěvníci občas vypijí o nějakou tu skleničku navíc. Jeden takový se objevil i v hlavním městě Durynska Erfurtu. Jen s tím rozdílem, že tentokrát se jednalo o mývala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na vánoční trhy v německém Erfurtu zavítal mýval a opil seVideo: Reuters

 
Článek

Vůně svařeného vína a vánočních pochoutek neláká jen lidi, ale i zvířata. Neodolal ani mýval, který si zašel přímo ke zdroji na vánoční trhy do Erfurtu. Při pojídání odpadků narazil na odložené kelímky s vínem a pořádně si zavdal.

Opilec se předváděl před kamarády. Ze skály v Divoké Šárce ho pak sundávali hasiči

Krimi

Zvíře se opilo natolik, že nebylo schopné ani pořádně chodit. Mýval chvíli laškoval s turisty a následně omdlel. Jeho řádění zaznamenala i místní policie.

V Německu žije přes milion mývalů

Místní policejní mluvčí však opilost zvířete odmítl potvrdit. „Je to jen předpoklad. Dechová zkouška mu nebyla provedena,“ odpověděl.

Mývalové se v Kanadě opíjejí a vyspávají kocovinu

Koktejl

Příběh má ovšem smutnou dohru. Podroušený mýval byl převezen k místnímu myslivci, který ho zastřelil. V Německu je totiž mýval považován za invazivní druh, tedy nepůvodní zvíře, které se rychle rozmnožuje a vytlačuje původní druhy.

Populace mývalů, kteří se do Německého města Kassel dostali ve 40. letech 20. století, kdy byly dva mývalí páry vypuštěny do volné přírody, je značně přemnožená. V Německu jich je přes milion a šíří se i do okolních zemí, včetně České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám