Hlavní obsah

Muž zapáchal, musel vystoupit z letadla

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Düsseldorf

Šestačtyřicetiletý Němec podal žalobu na německé aerolinie za to, že byl vyloučen z letadla kvůli "příliš velkému zápachu". Smradlavého Wernera Brechtfelda požádaly letušky o vystoupení z letadla směřujícího z Havaje do Německa poté, co si na nepříjemný zápach stěžoval spolucestující sedící vedle.

Článek

Brechtfeld naběhl do letadla po celodenní prohlídce Honolulu pod horkým havajským sluníčkem, což na něm bylo znát. Jeden z cestujících oznámil obsluze letadla, že "smrděl až do nebe". Ta ho kvůli tomu nejprve požádala, aby si převlékl košili. Tu však měl v kufrech v zavazadlovém prostoru, a tak si musel vystoupit.

"Byl požádaný, aby si vyměnil košili nebo tričko, jenže jeho zavazadla již byla odbavena," uvedl mluvčí düsseldorfského soudu, u kterého se Brechtfeld nyní domáhá na aeroliniích odškodného. "Letušky ho poté požádaly, aby opustil letadlo, protože by znepříjemňoval let spolucestujícím. Čtyři hodiny musel čekat na další let, kvůli čemuž zmeškal v Německu přípoj," dodal mluvčí soudu.

Brechtfeld se nyní dožaduje soudní cestou finanční kompenzace ve výši šedesát tisíc dolarů za to, že zmeškal let zpět do Düsseldorfu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám