Hlavní obsah

Muž v restauraci špatně odhadl ženě věk. Ta se rozzuřila a rozbila mu o tvář číši vína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krutý trest stihl návštěvníka restaurace v anglickém Manchesteru za to, že špatně odhadl věk ženy, s níž se dal u stolu do řeči. Devětatřicetiletá dáma se jej zeptala, jaký věk by jí odhadoval. Muž jí čtyři roky přidal, což ženu rozlítilo natolik, že mu roztříštila o tvář číši vína.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bilance incidentu je pro oba krajně nepříjemná. Napadený vyvázl s deseticentimetrovou tržnou ránou vedle oka, zatímco útočnice dostala tento měsíc u soudu roční vězení s podmíněným odkladem. Sama také utrpěla lehčí zranění na palci.

Podle deníku Mirror začalo vše zcela bezproblémově. Muž přišel do podniku s kamarádem a zapředli uvolněný hovor s pozdější útočnicí a její sestrou.

Bod obratu nastal ve chvíli, kdy se na přetřes dostal věk. Paní Joanne se pana Carla zeptala, kolik by řekl, že jí je let. „Čtyřicet tři,“ odpověděl po chvilce váhání.

Dotázaný vzápětí vycítil, že atmosféra houstne. Nejprve odběhl na toaletu v naději, že uražená dáma trochu vychladne.

Mýlil se. Při návratu na něj žena vystartovala a dvakrát jej udeřila do tváře rukou, v níž držela sklenici vína. „Způsobila mu tržnou ránu v obličeji, přičemž jen těsně minula oko,“ upřesnila později státní zástupkyně u soudu.

„Milovaná matka“

Útočnice nato bar jménem The Unicorn (Jednorožec) opustila, ale o něco později ji zatkla policie v nedalekém minimarketu. Zranění muže bylo totiž vážnější, protože rána v mužově obličeji si při lékařském ošetření vyžádala několik stehů.

Zhrzené ženě hrozil až tříletý pobyt za mřížemi, soudkyně jí ale nakonec vyměřila dvanáctiměsíční podmínku. Musí také odpracovat zdarma 180 hodin a zaplatit napadenému jako odškodné 800 liber (23 520 Kč).

Pro mírnější postih se soudkyně rozhodla, protože útočnice měla dosud čistý trestní rejstřík a těší se pověsti „milované matky“ a „tvrdě pracující ženy“.

„Je zřejmě, že jste hodně pila a nepochybně došlo k nějaké slovní výměně. Žertování jednoho člověka může být pro druhé urážlivé, ale to vás neospravedlňuje k tomu, co jste udělala,“ uvedla soudkyně.

„Hluboce svého činu lituje a oběti se omluvila,“ argumentoval advokát odsouzené s tím, že k „vykolejení“ vedly jeho mandantku psychické potíže. „Byly tam problémy spojené s úmrtím otce a také s jejím sebevědomím,“ vysvětlil právní zástupce a ujistil, že Joanne v budoucnu už žádné potíže dělat nebude.

Anglický bar zavedl striktní pravidla, muži nesmějí oslovovat ženy

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám