Hlavní obsah

Muž se převlékl za policistu, aby sestře k maturitě propašoval taháky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patur

Čtyřiadvacetiletý Ind se vydal na střední školu své sestry v policejní uniformě, aby jí před závěrečnou zkouškou předal papíry s poznámkami. Narazil však na skutečné policisty, kteří jeho záměr velmi rychle prokoukli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Závěrečné zkoušky na střední škole, které se zhruba dají přirovnat k českým maturitám, jsou v Indii podobně jako například přijímací zkoušky v Číně velmi významnou událostí v životě každého mladého člověka. Není tedy divu, že u nich chce každý dosáhnout co nejlepších výsledků, a pokusy o různé podvody tak nejsou ojedinělé.

O jeden takový se na konci února pokusil i čtyřiadvacetiletý Anupam Madan Chandare z města Patur, jenž se rozhodl své mladší sestře propašovat ke zkoušce papíry s poznámkami, tedy klasické taháky. Plán byl na světě v okamžiku, kdy se mu kdesi podařilo narazit na repliku policejní uniformy.

V převlečení za policistu, který má dohlížet na bezpečnost při zkouškách, se mu podařilo bez problémů vstoupit so školní budovy, ale vzápětí tam narazil na skutečné muže zákona. V tu chvíli se jim snažil zasalutovat, ale jeho podivné pohyby vzbudily podezření, informoval server Outlook India.

Zakrátko si policisté všimli, že například jmenovka na Chandareho uniformě neodpovídá standardům a také že materiál, ze kterého je ušita, je méně kvalitní, než bývá běžné. Při této konfrontaci mu také prohledali kapsy, v nichž našli taháky.

Chandare tak oproti svému původnímu záměru zamířil na policejní stanici, kde mu byla sdělena obvinění, a následně do vazby. Navzdory zdánlivě „neškodnému přestupku“ mu nyní hrozí dokonce i pobyt za mřížemi.

Mladý Ind se převlékl za ženu, aby místo přítelkyně složil zkoušku. Moc se jí nepodobal

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám