Hlavní obsah

Muž s nejdelšími vlasy na světě zemřel, nestříhal se déle než 50 let

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Vietnamec Tran Van Hay žijící v regionu Kien Giang se dožil úctyhodného věku. Jeho středeční skon v 79 letech by asi nebyl nikterak pozorně sledován, kdyby jeho léta nemyté vlasy neměly délku přes šest metrů. Podle posledních odhadů mohly krátce před jeho smrtí měřit zhruba 680 centimetrů.

Článek

Tran Van Hay nebyl oficiálním rekordmanem uvedeným v Guinnessově knize rekordů. Nikdy o to neměl zájem, nikdy o to nezažádal. Nejdelší vlasy tak oficiálně už od roku 2004 má Číňan Sie Čchiou-pching.

Hay si nechal vlasy růst už před více než 50 lety, často se mu prý dělalo u holiče nevolno a po stříhání mu nebylo dobře. Živil se jako bylinkář a podle místních obyvatel žil jednoduchý a skromný život. Vlasy mu ho však někdy značně komplikovaly.

Foto: Profimedia.cz

Vietnamcovy vlasy měřily přes šest metrů.

Žádný taxikář na motorce ho jako zákazníka nepřijal. Nebyl totiž schopný dát si na hlavu helmu. Vlasy si často smotával do jakéhosi košíčku a nosil je na hlavě obalené šálou či šátkem. Jeho vlasy prý vážily několik kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám