Hlavní obsah

Muž natočil invazi kořenoústek plicnatých

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Falmouth

Medúzy všude, kam se podíváš - tak by se dal popsat pohled, který se naskytl nadšenci do přírody Rossovi Wheelerovi. V moři u pobřeží britského Cornwallu natočil ohromný roj kořenoústek plicnatých. Vypadalo to tak doslova jako invaze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V moři plaval ohromný roj medúzVideo: rosswheeler03, Newsflare.com

 
Článek

Medúzy se ve vodě objevily podle serveru listu The Daily Telegraph vlivem teplého počasí. Snad stovky tvorů natočil Wheeler minulou středu ze svého člunu u přístavu Falmouth. „Video zachycuje jen část roje, který jako by vytvořil ve vodě koberec přes 1,5 kilometru dlouhý,“ popsal.

Dvacetikilová medúza

Loni v červnu se zase v těchto vodách nedaleko městečka St Mawes objevila kořenoústka plicnatá, která podle svědků vážila 20 kilogramů a v průměru měřila téměř jeden metr.

BEZ KOMENTÁŘE: U anglických břehů natočili 20kilogramovou medúzuVideo: Cornwall Wildlife Trust

Tento druh žahavců není pro člověka příliš nebezpečný, žahnutí bývá velmi slabé. Živí se drobnými organismy, dokáže však chytit i větší kořist. Žije spíše v teplejších mořích, může se ale vyskytovat i u evropských břehů.

Reklama

Výběr článků

Načítám