Hlavní obsah

Muž chce vyplatit 13 miliónů za poškození svého ferrari

Novinky, The Daily Mail, jky, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský podnikatel se soudí s firmou provozující autobusovou dopravu o 300 tisíc liber (asi 13 miliónů korun) kvůli nehodě, která poškodila jeho drahý automobil. Boháč podnikající v oblasti nemovitostí Frank Mountain podal žalobu, ve které žádá, aby mu firma zaměstnávající nepozorného řidiče zaplatila výše zmíněnou sumu. Jeho Ferrari Enzo má přibližně dvojnásobnou hodnotu, stojí 25 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Ferrari Enzo je opravdovým sběratelským unikátem.

Článek

V žalobě stojí, že jednopatrový autobus jel nepřiměřeně vysokou rychlostí, když se v zatáčce dostal do protisměru a smetl luxusní automobil. O kauze informoval britský deník the Daily Mail.

Ferrari bylo po nárazu odmrštěno na automobil Volkswagen Golf, který totálně "odepsalo". Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ale finanční škody na autech byly obrovské. Zejména červené Ferrari Enzo muselo putovat do továrny Ferrari v italské Modeně, kde podstoupilo rozsáhlé opravy. Zástupci dopravní společnosti Wilts and Dorset o výši škod pochybují.

Čtyřiapadesátiletý řidič autobusu Thomas Doyle trvá na tom, že nehoda nevznikla jeho chybou. Řidič si navíc musel vyslechnout kázání i od manželky. "Moje žena Christina byla úplně rozlícená. Po nehodě mi řekla jen: ´Taky jsi nemohl mít nehodu s něčím levným, viď?´"

Automobilů Enzo je na světě 400

Ručně postavené Ferrari Enzo se na světě vyskytuje pouze ve 400 exemplářích. Přesněji řečeno, k prodeji jich bylo 399, to čtyřsté bylo nabídnuto papeži Janu Pavlu II., který jej dal do dražby. Výtěžek šel na pomoc postiženým tsunami v roce 2005. Automobil se vydražil asi za 30 miliónů korun.

Ferrari Enzo

motor: dvanáctiválec o objemu 6,0 litrů

výkon motoru: 660 koní při 7800 ot./min

maximální rychlost: 350 km/hod.

objem nádrže: 110 litrů

zrychlení z 0 na 100 km/hod.: 3,60 sekund

kombinovaná spotřeba: 23 litrů/100 km

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám