Hlavní obsah

Muslim chtěl před půstem kouřit v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁHIRA

Spor kvůli cigaretě se v neděli před rozedněním rozhořel na palubě letadla italské společnosti Alitalia. Posádka letu z Milána do Káhiry se marně snažila přimět k respektování zákazu kouření egyptského cestujícího, který trval na tom, že si musí zapálit poslední cigaretu před celodenním půstem, který mu ukládá muslimský měsíc ramadán.

Foto: Václav Mikeš

U zvonice v Josefově se schází průvod

Článek

Pětapadesátiletý Egypťan pobýval v Itálii ilegálně a byl ze země vyhoštěn. Na cestě do Egypta ho doprovázel příslušník italské bezpečnosti.

I ten se snažil svého svěřence odradit od jeho záměru, muslim se ale nechtěl svého požitku vzdát. Od východu slunce až do večerního soumraku totiž pravověrní muslimové během ramadánu nesmějí jíst, pít, kouřit ani mít pohlavní styk.

Italská posádka ale neměla pro omezení, jež mu ukládá jeho víra, patřičné pochopení a po vášnivém sporu nakonec přiměla Egypťana cigaretu uhasit.

Po přistání v Káhiře italský kapitán povolal na palubu zástupce letiště, aby jim předložil stížnost na cestujícího. Teprve pak byl Egypťan předán úřadům.

Reklama

Související témata:

Související články

Číňan odtrhává kuřákům cigarety od úst

Čínský protitabákový aktivista přišel na neobvyklý způsob, jak kuřáky odnaučit smrtelnému zlozvyku, který ohrožuje nejen je samotné, ale i okolí. Kolemjdoucím...

Frustrovaná opice vymáhá od lidí cigarety

Údajně sexuální frustrace dovedla samičku šimpanze z čínské zoologické zahrady k tomu, že s oblibou sahá po cigaretách, které loudí od návštěvníků. Kromě toho...

Kvůli neuhašené cigaretě zmlátil ženu

K tříletému trestu byl odsouzen muž, který kouřením na koncertním představení v Singapuru vadil ženě. Ta ho poprosila, aby svou cigaretu típnul. Muž ji však...

Výběr článků

Načítám