Hlavní obsah

Mopslík anglické rodiny sežral 60 gumiček do vlasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastním očím a uším nevěřila rodina z jihoanglického Sherbornu, když se u veterináře dozvěděla, že jejich mopslík sežral 60 gumiček do vlasů. Dvouletá fenka Ham majitelům sama vyslala varovný signál tím, že se najednou chovala podezřele klidně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za normálních okolností Ham pojmenovaná po fotbalovém klubu Tottenham Hotspur pořád pobíhala a na každého štěkala. Když se jednoho dne stáhla do svého pelíšku, bylo zřejmé, že něco není v pořádku.

Rodina proto zavolala veterináři, který majitelům zvířete řekl, aby se u něj raději zastavili. To se ukázalo jako velmi moudré rozhodnutí, protože Ham pozřela věci, které jsou pro psy - mírně řečeno - nezdravé.

„Věděli jsme, že nějakou gumičku spolykala, protože jsme si všimli, že nějaké vyloučila,“ řekla podle serveru BBC paní Victoria. Že jich ale bude tolik, prý nikdo netušil.

Veterinář šestikilovou fenku zběžně prohlédl, načež ji rychle poslal na veterinární chirurgii k dalšímu vyšetření. Tam se podrobila rentgenu, který jasně ukázal, že v břiše jsou věci, které tam nepatří.

„K našemu překvapení měla Ham plné břicho gumiček do vlasů. Celkem jsme jich odstranili 50 až 60 a dohromady vážily 200 gramů,“ potvrdila veterinářka.

Majitelka fenky byla šokovaná. „Jsme ale vděčni veterinářům za jejich ostražitost i za to, že nás vyslechli, když jsme přišli s podezřením, že něco nehraje,“ řekla paní Victoria.

„Je to pro nás velká úleva, že je v pořádku. Teď ji sledujeme mnohem pozorněji,“ dodala.

Na bankovkách pro řemeslníka si pochutnal pes. Majitelé pak skládali hodně drahé puzzle

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám