Hlavní obsah

Mohla jsem být rozptýlena na vlastní zahradě, říká žena, která hodila psovi bombu

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas na zahradě najdete při okopávání záhonků různé poklady. To, co našla britská zahradnice, byste ovšem vykopat nechtěli. Žena totiž objevila nevybuchlou bombu z druhé světové války. A zpočátku si vůbec neuvědomila, na co narazila, takže si s nebezpečnou trhavinou nechala hrát svého psa.

Foto: Reuters

Bombu nakonec odpálila policie na pláži ve Weymouthu (Ilustrační foto)

Článek

Z běžného okopávání zahrádky se stalo málem pořádné drama. Devětačtyřicetiletá Lulu Cirillová při zahradničení u svého domu v britském pobřežním městečku Weymouthu zajela rýčem trochu hlouběji do hlíny, nějakých 25 centimetrů, a vykopala podivný předmět, o kterém se zpočátku domnívala, že se jedná o kámen.

Kámen hodila svému psímu mazlíčkovi Cicovi. Drobný pejsek plemene ši-tzu si s předmětem nadšeně hrál, než si panička všimla, že to, s čím si hraje její pes, vlastně žádný kámen není.

Tříletá syrská dívka, kterou otec učil smát se bombám, je v bezpečí v Turecku

Blízký a Střední východ

„Myslela jsem, že to byl obyčejný kámen, tak jsem to Cicovi hodila, nikdy bych si nemyslela, že to může být bomba,“ vrací se k příhodě pro BBC Lulu Cirillová.

Měla velké štěstí

Zvláštní předmět totiž poté, co ho sebrala svému psovi, očistila a fotku dala na Facebook. Tam ji uživatelé sociální sítě napsali, že by se mohlo jednat o bombu. Vyděšená zahradnice zavolala na policii a rychle bombu vrátila zpět na zahradu.

Když policisté přijeli, řekli jí, že měla velké štěstí, protože bomba byla dosud nevybuchlá. Tak ji okamžitě odvezli a odpálili na pláži ve Wyemouthu.

„Nikdy mě nenapadlo, že bych mohla být rozptýlena po vlastní zahradě nebo kuchyni,“ bere celou příhodu s typicky britským humorem 49letá zahradnice Lulu Cirillová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám