Hlavní obsah

Mladý hokejista nakonec obří výhru nedostal, táta nahlásil jeho podvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minneapolis

Jedenáctiletý Nate Smith z americké Minnesoty nakonec nedostane slíbenou výhru 50 tisíc dolarů za svůj neuvěřitelný hokejový kousek, když se mu podařilo vstřelit puk ze vzdálenosti 27 metrů do nepatrné skuliny v mantinelu. Pojišťovna, jež výhru garantovala, ji odmítla vyplatit s tím, že los, kterým se mladý hokejový čaroděj dostal na led, ve skutečnosti vytáhl jeho bratr-dvojče.

Článek

Bratři Nate a Nick Smithovi hrají hokej za Owatonna Youth Hockey Association. V polovině srpna se s otcem vypravili na charitativní hokejový zápas hvězd NHL ve Faribaultu v Minnesotě. Organizátoři vyhlásili soutěž, ve které mohl vyhrát 50 tisíc dolarů ten šťastlivec, jemuž by se podařilo trefit se ze vzdálenosti 27 metrů do škvíry v mantinelu, jež byla jen o 1,27 cm širší než samotný puk.

Los do soutěže vytáhl původně Nick, ale ve chvíli, kdy měl jít na led zkusit štěstí, byl s kamarády venku. Jejich otec Pat Smith proto pobídl Nata, aby šel střílet místo svého bratra. Natovi se střela povedla a mohl dostat výhru 50 tisíc dolarů (přes 850 tisíc korun).

Otce hlodalo svědomí

Nikdo by na nic nepřišel, kdyby otce nezačalo hryzat svědomí. Nakonec organizátorům soutěže den po akci přiznal, že tiket nevytáhl Nate, nýbrž jeho bratr Nick. Prý to tak chtěl původně nechat, ovšem později došel k závěru, že bude lépe držet se zásady „s poctivostí nejdál dojdeš“.

Pojišťovna se rozhodovala, zda chlapce za jeho trefu odmění, nakonec došla k závěru, že místo toho věnuje peníze mladým hokejistům z Minnesoty.

Chlapci byli podle otce „poněkud zklamáni“, že je ve jménu cti připravil o výhru, ale podle jeho slov jsou nadšení z toho, že pojišťovna věnuje jejich jménem dvacet tisíc dolarů na rozvoj mládežnického hokeje v Minnesotě. „Oni to chápou,“ ujišťoval jejich otec.

„Velice si vážíme poctivosti Smithových,“ uvedl Mark Gilmartin, ředitel pojišťovny Odds on Promotions, která výhru sponzorovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám