Hlavní obsah

Mladíkovi probodly břicho ocelové tyče uvolněné z náklaďáku

Novinky, Dagmar Plecháčová
Faridabad

Jízda za nákladním vozidlem s plně naloženou korbou s nejistě upevněným nákladem je nepříjemná většině lidí. Dvacetiletý Ind Anil Kumar by po pondělní zkušenosti mohl vyprávět. Po silnici v indickém Faridabadu jel na motorce za náklaďákem, který vezl ocelové tyče. Některé se však uvolnily a sjely na vozovku, přičemž dvě z nich letěly tak nešikovně, že se zabodly do Kumarova těla a prošpikovaly ho skrz naskrz.

Foto: Profimedia.cz

Statečný mladík vydržel až do zákroku při vědomí.

Článek

Ačkoli nehoda, při které měl mladík v břiše zabodnuté dvě tyče o šířce tří centimetrů, vypadala děsivě, muž z města Faridabad na severu Indie byl až do operace při smyslech. Lékaři ze zdravotního centra asijského institutu lékařských věd, kam byl mladý Ind převezen, s ním strávili čtyři hodiny na operačním sále.

Foto: Profimedia.cz

Lékaři operovali Anila Kumara čtyři hodiny, odstranit museli jen kousek žaludku.

Kovové tyče pronikly jeho žaludkem, tenkým střevem, játry a slinivkou břišní. „Část jeho žaludku, která byla poškozena, jsme museli odstranit, ale játra a tenké střevo jsou nyní v pořádku. Pacient může i normálně jíst,“ dodal jeden z lékařů, který zároveň připomněl, že předměty podobným způsobem zabodnuté do těla by rozhodně neměl vytahovat nikdo jiný než lékaři, a to kvůli hrozícímu riziku velké ztráty krve.

Policisté zabavili nákladní vozidlo, ze kterého se tyče uvolnily, ale jeho řidič po nehodě utekl a dosud se ho nepodařilo dopadnout.

Foto: Profimedia.cz

Kumar se snažil bolest nedávat najevo.

Foto: Profimedia.cz

Mladý Ind po operaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám