Hlavní obsah

Mladík skončil kvůli horlivé masturbaci na jednotce intenzivní péče

Nejmenovaný 20letý Švýcar poznal, že se nic nemá přehánět. V nemocnici na jednotce intenzivní péče skončil, když si při příliš horlivé masturbaci způsobil takzvané spontánní pneumomediastinum. Jde o zranění, při kterém se přes trhlinu v plíci dostává vzduch do hrudního koše či oblasti krku, což člověku způsobuje velkou bolest a dušnost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Právě tyto příznaky u sebe mladík vypozoroval. A jelikož trpí mírným astmatem, ihned se vypravil do nemocnice ve Winterthuru. Lékaři zranění objevili díky rentgenu, podle serveru Independent může spontánní pneumomediastinum způsobit například opravdu silný záchvat kašle, silné zvracení nebo namáhavé cvičení.

„Jde o stav, který většinou postihuje mladé muže, obecně je neškodný, ale velmi omezující,“ uvedli lékaři Nikola Rajic a Christian Schandl, autoři článku, který o případu 20letého Švýcara pojednává. „Zvláštní léčba není nutná, je však rozumná podpůrná péče a krátkodobé pozorování kvůli respiračním potížím.“

Tři výhody každodenní masturbace pro zdraví a duševní pohodu

Vztahy a sex

Lékaři doplnili, že tyto potíže vyvolané sexuální aktivitou jsou neobvyklé. Nepodařilo se jim najít žádné další případy, které by souvisely s autoerotikou.

Mladík strávil na jednotce intenzivní péče jednu noc, dostal prášky proti bolesti a poté putoval na klasické oddělení. Na něm si pobyl další tři dny, po nichž byl z nemocnice propuštěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám