Hlavní obsah

Mladík měl v průdušnici deseticentimetrovou pijavici

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ipin

Průdušnice v lidském těle rozhodně není místo, kde by někdo hledal pijavice. Přesto lékaři v trachei 16letého chlapce jednu takovou deseticentimetrovou pijavici našli.

Článek

Před dvěma měsíci se 16letý Ťia-jüan Tchao začal cítit špatně a ochraptěl. Jeho matka se domnívala, že chytil rýmu. Podle toho ho také léčila, medicína ale nezabírala. Chlapec postupně ztrácel váhu a cítil se slabší a slabší.

Do nemocnice ho ale rodiče odvezli, až když začal mít vážné problémy s dýcháním. K velkému překvapení mu lékaři v průdušnici našli pijavici. V nemocnici ve městě Ipin v jihozápadní čínské provincii S'-čchuan tedy musel mladík koncem minulého týdne podstoupit operaci pod vedením doktora Ping Čchena.

Zdálo se, že na pijavici vůbec nezapůsobila dávka anestetik, kterou Tchao dostal. Jakmile ji lékaři vytáhli z krku ven, na bílém papíře se stále hýbala.

Mladík pijavici zřejmě vypil

Doktor Čchen pro zpravodajský server 3News uvedl, že šlo o extrémní případ. Na druhou stranu se ale nechal slyšet, že si pijavice občas cestu do lidského těla najdou. Tito paraziti totiž obvykle přežívají ve sladkovodním prostředí, jako jsou potoky, rýžová pole a jezírka.

„Při práci na poli musel můj syn pijavici vypít s proudem vody,“ uvedl Tchaův otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám