Hlavní obsah

Místo na cestu koukal do mobilu. Kamera zachytila nečekaný pád do kašny

Závislost na chytrých mobilech dělá z lidí takzvané smombies (složenina ze slov smartphone a zombie). Zejména v Číně jde o velký problém, což dokazuje i případ, který se odehrál minulý pátek v autonomní prefektuře Liang-šan ve střední Číně. Muž zahleděný do mobilu vůbec nekoukal před sebe a nakonec skončil v kašně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo na cestu koukal muž do mobilu. Skončil v kašněVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Nehodu nešťastníka zachytila jedna z mnoha bezpečnostních kamer. Muž volným krokem kráčel přes malé prostranství, které zdobí kašna.

Vůbec si nevšiml, že nabral „kolizní kurz“ a míří přímo k vodní ploše ohraničené pouze nízkou zídkou. Kašny si všiml až v okamžiku, kdy mu podklouzla noha a po hlavě spadl do kašny.

Kolemjdoucí žena mu okamžitě přiběhla na pomoc, ale záhy vyšlo najevo, že muž není zraněn a nejvíce utrpěla jeho důstojnost. Posbíral si svoje rozházené věci a utopený telefon a vydal se na cestu zpět.

Smombie ohrožují sebe i okolí

Koktejl

Závislost na mobilních telefonech, která se projevuje zejména tím, že lidé nevnímají své okolí, můžeme pozorovat po celém světě. V Číně představuje obrovský problém. Zhruba pět set miliónů obyvatel chytrý mobil vlastní a podle odhadů je na svých zařízeních závislá více než polovina z nich.

V čínském městě zavedli speciální semafory pro lidi závislé na mobilech

Koktejl

Kromě světelných signalizací se města snaží nehodám zabránit i jinak. Nejdál zřejmě zašli v čínském městě Čchung-čching, kde místní úřady nechaly před dvěma lety zbudovat pro uživatele mobilů speciální oddělené chodníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám