Hlavní obsah

Místo člověka tablet na kolečkách. Nemocná studentka si převzala diplom na dálku

Dojemný okamžik se odehrál minulé pondělí při udílení diplomů za ukončení středoškolského studia v americké Alabamě. Studentka Cynthia Pettwayová se slavnostní ceremonie nemohla zúčastnit, a tak byla na dálku propojena s robotem oblečeným v taláru, jenž si pro její diplom přijel místo ní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Studentka, která je v nemocnici, si na dálku převzala diplom za pomoci robotaVideo: Reuters

 
Článek

Ačkoli se studentka nemohla promoce kvůli zdravotním indispozicím zúčastnit, díky spolupráci školního obvodu Mobile County Public School System a nemocnice USA Children´s & Women´s Hospital, v níž se v době udílení diplomů spolu se 40 rodinnými příslušníky nacházela, to téměř vypadalo, jako by na ní opravdu byla.

Při vyhlášení jejího jména totiž vjel na pódium robot oblečený v taláru, který měl místo hlavy tablet, na němž byla ve spojení právě Pettwayová. Veškeré dění na události tak mohla sledovat v živém přenosu.

Ředitelka komunikace tamního školního obvodu Rena Philipsová agentuře Reuters prozradila, že robot bývá pravidelně využíván k podpoře studentů, kteří zůstávají v nemocnici dlouhou dobu. Promoce se ale zúčastnil poprvé.

Reklama

Výběr článků

Načítám