Hlavní obsah

Miss východních Čech se liší krátkými vlasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Miss východních Čech pro letošní rok se v sobotu večer v Pardubicích stala třiadvacetiletá Daniela Frantzová z Chrudimi. Postoupila tak do celostátního finále soutěže Miss ČR, kterou organizuje agentura Art Production K./2 Miloslava Zapletala. Šerpu první vicemiss převzala osmnáctiletá studentka Tereza Kučerová z Měšic u Prahy, druhou vicemiss je o rok mladší studentka Andrea Vedralová z Kolína.

Foto: Archiv ČPZP
Článek

Vítězka s mírami 94-66-90 a výškou 175 centimetrů působila na jevišti pardubického divadla při všech soutěžních disciplínách jistě a sebevědomě. Mezi převážně blondýnkami vynikala i nakrátko ostříhanými černými vlasy a snědou pletí.

Pracuje jako referentka v pardubické společnosti ERA, která je známá výrobou radiolokátorů. "Radary nevyrábím, zabývám se administrativou," řekla s tím, že se osm let věnuje modelingu.

Přihláška na poslední chvíli

Daniela se do soutěže přihlásila na poslední chvíli. Je jí totiž 23 let a podle pravidel je tento věk horní hranicí pro účast v soutěži. "Miss sleduji od jejích počátků a vždycky mě napadlo se přihlásit. Když to nyní byla poslední možnost, řekla jsem si, že to zkusím," prohlásila černovlasá kráska po svém sobotním vítězství v semifinálovém kole soutěže v Pardubicích.

Přesilu mezi přihlášenými přitom mívají dívky ve věku 17 a 18 let. "Vyšší věk však není žádným handicapem, právě naopak. Starší dívky jsou vyzrálé, vědí co chtějí. Daniela Frantzová svou krásou a osobností všechny požadavky na miss splňuje," řekla Hana Srbová z pořádající agentury Art Production K./2.

Žádné velké oslavy postupu do finále si Daniela nenachystala. "V pondělí půjdu normálně do práce a dovolenou si vyberu až na přípravné soustředění finalistek v březnu v Egyptě," uvedla.

Souboj dvojčat

V Pardubicích se poprvé v sedmnáctileté historii soutěže utkala také jednovaječná dvojčata, a to Andrea a Michaela Vedralovy. Na stupně vítězů se nakonec dostala jen Andrea, která je podle svých slov o dvě minuty starší než její sestra.

Do letošní soutěže Miss ČR se přihlásilo 2435 dívek. Porota jich pro semifinálová kola vybrala 72. Přímo do finále jdou vítězky šesti semifinálových kol. Zbylých šest finalistek vybere odborná porota v neveřejné baráži, do které postoupí dívky z druhých a třetích míst v semifinále a dívky, které se nejvíce líbily publiku. V Pardubicích si cenu publika odnesla devatenáctiletá studentka Jana Havlíčková z Pardubic.

Do finále se z prvního semifinálového klání v Liberci dostala finalistka předchozího ročníku Lucie Králová. Ta z loňské soutěže odstoupila krátce před finále kvůli vraždě svého snoubence. [celá zpráva]

Letos dvě královny krásy

Dalších čtyři semifinálová kola se uskuteční v únoru. Závěrečné finále se odehraje 9. dubna v karlovarském Grandhotelu Pupp. Vítězka bude reprezentovat republiku na Miss World v USA a každá vicemiss pojede buď na Miss International do Japonska, nebo do Paříže na Miss Europe.

Již 26. února se bude konat finále konkurenční soutěže Česká Miss, jejíž ředitelkou je Miss ČSFR 1991 Michaela Maláčová. Na nejúspěšnější finalistku České Miss čeká možnost zúčastnit se soutěže Miss Universe.

Reklama

Související témata:

Související články

Agáta o soutěži Žilkové neřekla

Modelku Agátu Hanychovou, devatenáctiletou studentku umělecké školy, už přestalo bavit, že se o ní mluví jen jako o dceři známé herečky. Rozhodla se,...

Výběr článků

Načítám