Hlavní obsah

Miss severní Moravy uspokojí hamburger

Novinky, Karel Balcar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Letošní Miss severní Morava se stala dvacetiletá studentka brněnské vysoké školy Petra Čuboňová z Bruntálu. Domnívá se, že porotu zaujala svou nezkušeností.

Foto: Jiřina Leitnerová

Fotografie fragmentů středověkého mostu

Článek

Při rozhovoru s novináři nedokázala ani specifikovat, jaké vlastnosti považuje za své klady a zápory.

"Jsem ve znamení blížence, a to mě také úplně vystihuje. Blíženci jsou totiž nerozhodní, snadno se pro něco nadchnou, ale stejně rychle to zase opustí," přiznala kráska, která má ze všeho nejraději hamburger. "Když si dám jeden Big Mac s Coca Colou, uspokojí mě to na celý den. Protože u nás v Bruntále ale k dostání není, kupuji si ho vždy, když jedu mimo město."

Nerozhodnost i ve studiu

Největším koníčkem čerstvé Miss severní Morava je prý opalování a miluje moře. Co ráda dělá v zimě, neuvedla. Řekla jen, že kvůli studiu na vysoké škole v Brně a neustálému přejíždění jí moc volna nezbývá. Pokud ano, tráví ho se svým o devět let starším přítelem, který je právníkem.

Ve volné disciplíně předvedla porotcům bojové umění. "Není to můj koníček. Tatínek tvrdí, že hezká dívka musí umět sebeobranu. Když mě pak přihlásil do této soutěže, musela jsem si připravit nějakou volnou disciplínu, a tak jsem se ji začala intenzivněji učit." Před finálovým kolem bude muset podle vlastních slov ještě více trénovat, protože odrážení útoku ve volné disciplíně prý ještě nevypadalo tak, jak má.

Nerozhodnost znamení blíženců se odrazila také v jejím studiu na vysoké škole. "Vždy jsem chtěla studovat ekotoxiologii. Na škole jsem ale přišla na to, že to není ono, a přešla jsem na obor botanika. Nyní si podávám přihlášku na obor biologie," sdělila Čuboňová.

Pokud uspěje, přestěhuje se do Prahy

V případě úspěchu v celorepublikovém kole by prý přerušila školu a začala žít v Praze. "Ale zatím nemám žádné cíle. Pokud budu v Praze, budu v Praze, kdybych se ujala v Bruntále, zůstanu tam, anebo si najdu něco v Brně, kde studuji. Školu bych ale přerušila jen na rok, protože při dvouletém přerušení bych už musela platit školné," pragmaticky uzavřela své výhledy Petra Čuboňová.

V severomoravském kole uspěla jako první vicemiss 23letá Petra Kamencová ze Vsetína a druhou vicemiss se stala 20letá Zuzana Chromcová z Moravského Berouna. Publiku byla nejsympatičtější 18letá Martina Bešíková z Bruntálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám