Hlavní obsah

Miss Petra Minářová trénuje drezuru a skoky - chce závodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Elegantně a bez chyb zvládá drezuru, v klidu přeskočí několik náročných překážek a navíc ví vše o chovu koní a péči o ně. Miss České republiky z roku 1996 Petra Minářová je do koní zamilovaná. A koně nemá jen na okrasu, ale hodlá s nimi i závodit.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

V Jezdeckém klubu Mělník nedávno úspěšně absolvovala zkoušky základního výcviku jezdce. "Test, který se skládá z teoretické a praktické části, je nutné splnit pro získání jezdecké licence. Teprve s ní se pak člověk může účastnit oficiálních skokových a drezurních závodů," řekl dnes ČTK Josef Malinovský z jezdeckého klubu.

Test zvládla na výbornou

V teoretické části odpovídala Minářová na 35 odborných otázek, které se týkaly chovu koní, ošetřovatelství a pravidel závodů. Problémy jí nedělala ani část praktická. "Pěkně předvedla drezurní úlohu. Při parkuru skočila sedm překážek, z toho jeden dvojskok," uvedl Malinovský.

Minářová jezdí na koni už několik let. Před dvěma lety si koupila kobylku Literu. Trénuje s ní čtyřikrát týdně. Příští rok s ní hodlá závodit a vítězit. Zatím ale neví, jestli dá přednost parkuru nebo drezuře. "Uvidím, co mi půjde líp," nechala se slyšet 25letá Minářová.

Související témata:

Výběr článků

Načítám