Hlavní obsah

Mirka Čejková se nenechá změnit

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mirka Čejková, svého času nejoblíbenější televizní moderátorka, která se bohatě provdala za světoznámého golfistu a nedávno se s ním rozvedla, se již do zpravodajství nehodlá vrátit. Nevyloučila však možnost pracovat pro jinou televizní stanici.

Foto: Jiří Soporský

Halina Pawlovská sklidila v Kroměříži každopádně velký úspěch.

Článek

"Teoreticky vzato, kdyby vznikla nějaká nová televize a nabídla by mi moderování zpráv, možná, že bych to zvažovala. Nova mi dala určitý návrh. Jde o pořad o mezilidských vztazích, o vztazích mezi rodiči a dětmi, mezi manželi, mezi přáteli. Po tom, co jsem prožila, jsem už schopna otevřeně o všem hovořit," podotkla Čejková.

Přímý přenos ji okouzluje

Přesto ji televizní obrazovka láká neustále a nedokáže si bez ní již představit svůj život. Právě proto bude na Nově uvádět přímý přenos pořadu Já a ty, Test národa 2004.

"Přímý přenos je pro mne úžasný, má neobvyklé kouzlo. Teď se většina pořadů předtáčí, to už není ono. Při živém vysílání se může leccos stát a moderátor musí být pohotový a musí to umět zachránit. Takže určitě si před vysíláním nedám panáka, protože musím být maximálně soustředěná," poznamenala.  

Manželství provázela smůla

Osud si s Mirkou Čejkovou poměrně krutě zahrál. V prvním manželství, o němž byla přesvědčená, že vydrží navždy, se jí narodila mentálně postižená dcera, což pro oba partnery znamenalo obrovský šok.

"Každý to prožíval jinak. Bylo nám spolu těžko, a tak jsme se v dobrém rozešli. Dodnes se oba o Péťu staráme," svěřila se Mirka.

Z druhého svazku, který zkrachoval za skandálních podmínek, má v péči dva syny. Starost o rodinu sama zvládá, občas ji však pomáhá spolehlivá paní.

"Kluci už oba chodí do školky, šestnáctiletá Petruška, kterou mi přidusili při porodu, navštěvuje speciální školu. Starám se o ni jako o kluky. Už tři roky s námi bydlí chůva, která je pro mne druhou mámou a pomáhá mi."

Svoboda je pro ni důležitá

Čejková si v partnerském vztahu nejvíce váží svobody. Právě kvůli usurpování z manželovy strany ani její druhý vztah nevydržel.

"Nechci, aby mě někdo předělával, aby mi bral práci. Ve druhém manželství jsem najednou měla pocit, že jsem se všeho vzdala. Myslím si, že fungující vztah nemůže stát na tom, že se někdo obětuje pro druhého, ani mezi rodiči a dětmi, ani mezi manželi. Chci mít partnera, který tohle pochopí," vysvětlila.

Reklama

Související témata:

Související články

TV Nova změří IQ celého národa

Změřit si své IQ budou moci diváci velkolepé tříhodinové televizní show, kterou odvysílá Nova v sobotu 24. května. Měřit IQ bude možné prostřednictvím...

Výběr článků

Načítám