Hlavní obsah

Mirka Čejková: S moderováním je to jako s plaváním nebo lyžováním

Právo, Vlaďka Merhautová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pondělí se po pěti letech vrací jako moderátorka televizních zpráv na obrazovku Mirka Čejková. Na televizi Prima ji uvidíme od 19:30 s kolegou Pavlem Zunou ve Zprávách. Na den přesně – 4. února před devíti lety, spolu poprvé zasedli ve zprávařském studiu na Nově.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Ve volně rozpuštěných vlasech vypadala Mirka přirozeně a mladistvě.

Článek

Kolem jejího nástupu na Primu se rozpoutal pořádný mediální humbuk. Čejková se ale už objevila i ve společnosti. V pátek v noci se přišla pobavit s manželem Markem Vítem na italský večírek do pražského hotelu Thalia. Sice bylo vidět, že jí zájem o její osobu není dvakrát příjemný a možná by raději byla doma.

Zajímalo nás, jak se těší na návrat do televize. „Normálně. Už jsem byla na Primě a osvěžila jsem si některé věci. Ale zase až tak to neprožívám. Myslím, že to bude docela příjemný," reagovala Čejková, která si myslí o trémě jediné: „Nezapomenete plavat, nezapomenete lyžovat, myslím si, že moderování zpráv je podobná disciplína.“

Španělský účes jí dělá přísnější

Minulý týden rozesílala Prima novinářům fotografie, na kterých je Čejková se Zunou už ve studiu. Na nich má moderátorka ulízané vlasy, stažené do koňského ohonu. V účesu, ve kterém ji diváci neznají vypadá velmi seriózně, ovšem trochu přísně, odtažitě.

„Můj manžel taky nemiluje tenhle můj španělský účes, ale mně to vyhovuje. Mám ho ráda,“ řekla Čejková. Přitom na večírku měla rozevláté vlasy a přítomní pánové se shodovali, že jí to slušelo.

Manžel jako bodyguard

Sice s ortézou na noze, ale s vymakanou postavou jako bodyguard, doprovázel Mirku její manžel Marek Vít. Podnikatel je na pár měsíců propuštěný z vězení, kde si odpykává trest za podvody, aby si odléčil vlekoucí se problémy s nohou. Teď je ve fázi, kdy se lékaři snaží minimalizovat trvalé následky. Za dva měsíce ho čeká ještě důležitá operace.

:.Měli se k sobě jako hrdličky. Mirku Čejkovou s manželem Markem Vítem vytáhl na párty věnované Sardinii fotograf Jakub Ludvík, který křtil svůj kalendář nafocený právě v této části Itálie.foto: Právo/Michaela Feuereislová

„Ale také chuťovka: pět injekcí do kloubů, na které budu chodit po týdnu. Jenom o tom mluvím, a už se potím,“ přiznal, když jsem se ptala, jak moc cvičí. Protože jeho svalnaté tělo si pár přítomných fotografů fotilo ze všech stran.

„Mám úžasnou kondičku, ale od kolen nahoru. Makám v sedě, v leže, ale nemůžu dělat nic, čím bych namáhal tu nohu,“ řekl dočasně propuštěný vězeň Vít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám