Hlavní obsah

Mickey Mouse musí zemřít, žádá klerik

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIJÁD

Nejslavnější myš Micky Mouse světa je podle saúdskoarabského šejka Muhammada Munadžída „jedním ze Satanových vojáků“, a proto musí zemřít - stejně jako všichni ostatní myšáci a myšice. Důvod? Myš je podle islámského práva šaría nečistá a poskvrní vše, čeho se dotkne. A to podle něj platí pro každou myš, i pro tu obrázkovou, jak uvádí deník The Daily Telegraph.

Foto: archiv, Novinky

Mickey Mouse

Článek

„Podle islámského práva je myš odpudivé, zkázné stvoření. Ale i tvorové, kteří jsou odporní podle přirozenosti, logiky a tedy i podle šaríi, jsou nyní báječní a děti je milují" tvrdé šejk.

"Z Mickye Mouse se stala uctívaná postava, ačkoliv podle islámského práva by měl být každopádně zabit,“ žehrá klerik, který strávil několik let jako diplomat v USA. Není to jeho první výpad.

Minulý měsíc odsoudil hry v Pekingu jako „bikinovou olympiádu“ a dodal, že Satan je štěstím bez sebe, když vidí atletky ve skrovném odění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám