Hlavní obsah

Mexické městečko má nejvíce zubařů na počet obyvatel na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přezdívá se mu Molar City, tedy stoličkové město, a je k tomu důvod. Čtyři hlavní ulice mexického města jsou poseté dentálními klinikami, které nemají o zákazníky nouzi. Los Algodones má necelých sedm tisíc obyvatel a hned šest stovek zubařů.

Foto: Profimedia.cz

Podobných klinik je Los Algodones plné

Článek

Do malého města ležícího na hranicích se Spojenými státy zamíří ročně stovky tisíc Američanů. Na rozdíl od jiných příhraničních měst ale nemíří za nevázanou zábavou, nýbrž za fazetami, čištěním kořenových kanálků a zubními implantáty.

V období mezi listopadem a dubnem se počet obyvatel města vždy téměř zdvojnásobí. Kromě Američanů tam hojně míří i lidé z Velké Británie či Kanady. Mexičtí zubaři totiž nabízejí nesrovnatelně lepší ceny (o 50 až 70 procent) a při velké konkurenci je jejich kvalita více než dobrá.

„V Kalifornii chtěl můj zubař za zákrok cenu jako za novou teslu,“ říká pětašedesátiletý Rene v rozhovoru pro Bangkok Post. Do města přijel poprvé, nechal si udělat čtyři zubní implantáty. Rozdíl v ceně je takový, že se to lidem bohatě vyplatí i za cenu vyšších cestovních nákladů.

Na čtyřech hlavních ulicích městečka je umístěno na 300 dentálních klinik. Aby v konkurenci obstáli, neváhají zubaři v Los Algodones využívat nejnovější poznatky v oboru a pokročilou techniku.

O zákazníky přesto zubaři bojují. Podobně jako v turistických lokalitách vábí turisty lidé nabízející nejrůznější služby a důvody, proč by měl člověk navštívit právě jejich hotel, tady jsou zákazníci lákáni hned na hranicích. Při jejich překročení nejspíše jako první uslyšíte větu: „Nepotřebujete dobrého zubaře?“

Japonce vytrhli špatný zub, zavřeli kvůli tomu celé oddělení

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám