Hlavní obsah

Mel Gibson si chce pořídit ostrov na Fidži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Mel Gibson uvažuje, že si koupí ostrov Mago na Fidži. Informaci přinesl deník Fiji Times. Filmový herec, který vyrostl v Austrálii, kde navštěvoval chlapeckou církevní školu, by se tak částečně vrátil ke svým kořenům.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační foto

Článek

Hvězdný herec Mel Gibson si vyhlédl malebný korálový ostrůvek Mago, jehož cena se odhaduje na patnáct miliónů dolarů. Mago se nachází na severu ostrovů Fidži. Jeho písčité pobřeží je lemováno palmami a obklopeno modrými lagunami.

Mago v letech 1930 až 1985 patřil rodině plantážníka Jima Barrona. Pak byl prodán japonské akciové společnosti Tokyu. Původní záměr vytvořit zde letovisko nakonec nebyl realizován, proto jej firma dala na prodej.

Osmačtyřicetiletý Gibson pochází z římsko-katolické rodiny původem z Irska, narodil se ve Spojených státech. Vzdělání se mu dostalo v Austrálii.

V oblasti filmu se dostal do povědomí veřejnosti v roce 1979 rolí ve snímku Šílený Max. Je známý z filmů Smrtonosná zbraň či Spiknutí.

O jeho letošním projektu Umučení Krista, který kontroverzním způsobem mapuje posledních hodiny Ježíšova života, se původně předpokládalo, že bude propadák. Opak byl ale pravdou, film se stal kasovním trhákem a velmi rychle na sebe začal vydělávat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Gibson je nejmocnějším v Hollywoodu

Osmačtyřicetiletého herce a producenta Mela Gibsona vyhlásil magazín Enterteinment Weekly za nejmocnější osobu ve slavném Hollywoodu. Gibson se objeví také...

Výběr článků

Načítám