Hlavní obsah

Mel Gibson se omluvil za antisemitské urážky policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Herec a režisér Mel Gibson se v neděli omluvil, že urážel policisty, kteří jej v pátek zadrželi a vyslýchali kvůli řízení automobilu pod vlivem alkoholu. Gibson se ve svém prohlášení omluvil též za agresivní chování při svém předání do policejní vazby.

Článek

"Zatýkající policista pouze konal svou povinnost a já jsem rád, že jsem byl vzat do vazby dřív, než jsem stačil způsobit zranění nějaké další osobě," uvedla filmová hvězda, která měla 1,2 promile alkoholu, přičemž v Kalifornii je povoleno 0,8 promile. "Když jsem byl zatčen, choval jsem se jako člověk zcela zbavený smyslů a říkal jsem věci, které nepokládám za pravdivé a které jsou ohavné," uvedl bez dalších podrobností padesátiletý Gibson.

"Svým chováním jsem zostudil sebe a svou rodinu a za to všechno se opravdu omlouvám. Bojoval jsem s alkoholismem po celý svůj dospělý život a hluboce lituji svého strašného selhání," kál se Gibson a přísahal, že podniká nezbytné kroky ke svému uzdravení.

Antisemitské výroky

Herec údajně policisty po zatčení na dálnici v kalifornském Malibu "bombardoval antisemitskými poznámkami", proloženými sprostými slovy. Kromě výhrůžek vůči zatýkajícímu důstojníkovi a pokusu o útěk se Gibson podle protokolu dopustil i výroku: "Židi jsou odpovědní za všechny války světa." Nato se policisty otázal: "Jste Žid?"

Gibsonovými výroky se má v pondělí začít zabývat ústředí oblastní policie v Los Angeles. O Gibsonových antisemitských tendencích se hovořilo zejména v souvislosti s kontroversním filmem Umučení Krista, jehož je režisérem.

Podle policie Gibson v pátek časně ráno (02:36 místního času) téměř dvojnásobně překročil povolenou rychlost ve svém voze Lexus LS 430. V zóně s rychlostním limitem 70 kilometrů za hodinu mu policie naměřila 140 kilometrů za hodinu. Hrdina filmu Statečné srdce byl ještě v pátek dopoledne z vazby propuštěn na kauci 5000 dolarů (více než 112 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám