Hlavní obsah

Medvěd se drbal o strom, tancoval jako tanečnice u tyče

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vtipnou situaci zachytil na svém pozemku jeden Američan ze Severní Karolíny. Jím nastražená kamera natočila medvěda, jak se otírá o strom a předvádí tak trochu neohrabaný taneček.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd předvedl u stromu tanečekVideo: Reuters

 
Článek

Američan Thomas Brass je nadšeným milovníkem přírody. Žije blízko lesa, a tak před dvěma lety schoval na svém pozemku kameru aktivovanou pohybem s nadějí, že se mu podaří zachytit něco zajímavého. A minulý týden k tomu opravdu došlo, když na záznamu našel medvěda, kterého si pojmenoval jako Tanečníka.

Vypadá to, že se medvěd o strom drbal, to je ale jen jedna z možností, proč se takto choval. Existují teorie, podle kterých takto mohou samičky lákat do svého teritoria samce, jak napsala agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Tajná škrábací party medvědů v leseVideo: Alberta Parks

Podle osm let staré studie Owena Nevina z Univerzity v Cumbrii se zase samci otírají o stromy, aby zanechali na stromech svůj pach a odradili tím ostatní samce. Mladí samci, kteří jsou pronásledováni starším soupeřem, to pak podle něj dělají kvůli tomu, aby získali pach dospělého samce a odstrašili tak pronásledovatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám