Hlavní obsah

Maxištěstí v miniautě: řidička sjela ze strmého srázu a přežila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelné štěstí v neštěstí měla řidička legendárního automobilu Mini Cooper, když na ostrově Isle of Man v Irském moři sjela v noci ze strmého vysokého srázu a nehodu přežila. Přivodila si jen drobnější zranění, která jí pro jistotu ošetřili lékaři v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Vyprošťovací akce trvala tři hodiny

Článek

Podle britského listu The Independent se děsivě vyhlížející incident odehrál v lokalitě Port Soderick na jihovýchodním pobřeží ostrova. Žena, jejíž věk policie neupřesnila, seděla ve vozidle červené barvy sama.

Do jaké hloubky se ze srázu zřítila, není zatím jasné stejně jako příčina, proč se vozidlo ocitlo mimo vozovku. V místě jsou podél silnice bez svodidel útesy vysoké deset i více metrů.

Po oznámení nehody spustili hasiči spektakulární záchrannou akci, která za svitu reflektorů nad drsnou krajinou trvala zhruba tři hodiny. Auto vyprošťoval jeřáb s pomocí lana.

Řidička po „dojezdu“ dokázala z poškozeného auta vystoupit vlastními silami. Zpět nahoru na silnici jí ale už pomáhali záchranáři. „Jediná cestující ve vozidle se vyprostila sama, ale potřebovala pomoc od záchranné služby, aby se dostala na bezpečné místo,“ potvrdil mluvčí hasičů.

V relativně dobrém stavu skončilo i auto. Jediné výraznější poškození se zdál mít částečně utržený přední nárazník.

Isle of Man je samosprávným britským korunním závislým územím, není však integrální součástí Spojeného království.

Zaměstnanec autoškoly dojel autem přímo do kanceláře, proboural se skrz okno

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám