Hlavní obsah

Matka 11 dětí nechce od státu žádný rodičovský příspěvek

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hoo

Tania Sullivanová (37) z britské vesnice Hoo v hrabství Kent porodila v říjnu dvojčata. To však nejsou jediné děti. Se svým stávajícím mužem má dalších sedm dětí a vychovává i další dvě děti z jeho prvního manželství.

Foto: repro DailyMail.co.uk

Početná rodina musí jezdit minibusem.

Článek

Uznává, že její domácnost je občas chaotická, ale nevyměnila by ji prý za nic na světě. A státní příspěvky? Tak o ty nemá zájem.

"Někteří lidé mají hodně dětí jako výmluvu proto, aby nepracovali. My to ale zvládáme. Já jsem sice musela svou práci opustit po šestém dítěti, ale můj manžel se zvládá starat. Irituje mě, jak si lidé v okolí myslí, že musíme žít z přídavků. To prostě není náš případ," zdůraznila Sullivanová.

Tania a její osmatřicetiletý manžel Michel si museli pořídit minibus, aby si poradili s potřebami hordy dětí, o které se starají. Týdně kupují zhruba 20 bochníků chleba a 24 litrů mléka nemluvě o dalších potravinách.

Tolik dětí neplánovali

"Vedení naší domácnosti je jako vojenská operace. Naštěstí jsou děti velmi klidné a nemusím být tak vzhůru celou noc, ale jinak to je opravdu nonstop práce. Vstávám okolo páté každé ráno. Vždy, když vstanu o něco později, beru to jako přispání a lenošení. A pak vše začne," popisovala hrdá matka.

"Než děti vstanou, už jsem umytá, je vyluxováno a je vytřený prach. Pak začne příprava snídaně. No a koupili jsme si minibus, abychom mohli děti pohodlně rozvážet," dodala Sullivanová, která se svým manželem chodila, už když jí bylo 13 let. Pak se sice rozešli, ale po letech se dali znovu dohromady. Nikdy prý tolik dětí neplánovali, chuť po dalších potomcích prý rostla přirozeně.

Reklama

Výběr článků

Načítám