Hlavní obsah

Malíř vytváří neskutečné obrazy jen s prostěradlem a žehličkou

Novinky, Karolína Vrbasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko

Normální člověk používá žehličku k žehlení prádla a prostěradlo k povlékání postele. Ruský výtvarník však tyto obyčejné věci dokázal využít nevídaným způsobem. Vytváří pomocí nich repliky uměleckých děl slavných malířů.

Malíř jen s prostěradlem a žehličkou vytváří neskutečné obrazy

 
Článek

Věhlasní nizozemští umělci Vincent Van Gogh, Rembrandt van Rijn nebo Johannes Vermeer by možná žasli nad tím, jakým originálním způsobem je možné vytvořit repliky jejich slavných děl. Mladý ruský výtvarník zkusil experimentovat s běžnými domácími potřebami, ložním prádlem a žehličkou a podařilo se mu vytvořit originální techniku, která neunikla pozornosti médií.

Světlo veřejného světa tak záhy spatřila jeho prádelní verze slavného obrazu Dívky s perlou od Jana Vermeera. Nejvíce pozornosti si ale získal díky replikám slavných autoportrétů Vincenta van Gogha s ovázaným uchem a dýmkou a autoportrétu Rembrandta van Rijna. Kreativita se mu navíc slušně zúročila. Nadnárodní firma vyrábějící elektroniku použila jeho výtvarná prostěradlovo - žehličková díla v reklamě na své výrobky.

Reklama

Výběr článků

Načítám