Hlavní obsah

Malé štěně pomáhalo sázet brambory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Ukrajiny nepřicházejí jenom zprávy o válce. Posledních několik týdnů na mnoha místech zemědělci kopli do země, aby zaseli. Internetovým hitem se stalo štěně, které pomáhá svým páníčkům sázet brambory.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Video, které v pondělí zveřejnil na Twitteru účet New Voice of Ukraine, natočil Andrij Lozovyj a na internetu se poprvé objevilo již v půlce dubna, a to na sociální síti Imgur. Teprve na Twitteru však přibývají tisíce nadšených uživatelů, kteří se dojímají nad roztomilostí malého štěněte.

To s nebývalou zarputilostí a nadšením bere bramboru do tlamy a zahrabává ji do země. „To je tak roztomilé a úžasné,“ rozplývá se jeden z komentujících. „Asi nejsladší věc, jakou jsem kdy viděl,“ přidává se další.

Naučit psy zahrabávat věci není příliš složité vzhledem k tomu, že řada z nich k tomu má stejně sklony. Na internetu tak lze najít mnoho podobných videí, na žádném z nich ale není tak malé štěně.

Psi v souvislosti s Ukrajinou uchvátili svět od začátku války již několikrát. Bohužel vždy právě v souvislosti s boji. Jack Russel teriér jménem Patron se stal bez přehánění národním hrdinou, když všichni obdivovali záběry z jeho nasazení coby psa hledajícího výbušniny.

Drobný pes Patron vyhledal na Ukrajině už desítky výbušných zařízení

Koktejl

Dalším ukrajinským psím miláčkem se stal Rambo. Zatoulaný promrzlý psík, kterého našli na ulici ukrajinští vojáci a ujali se ho. Už od pohledu na psíka je jasné, že Rambo je ironické pojmenování, ale pro morálku jednotky v zákopech udělal Rambo víc než dost.

Reklama

Výběr článků

Načítám