Hlavní obsah

Mafiáni sledovali Pitta a Zetu-Jonesovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodské hvězdy Brad Pitt a Catherine Zeta-Jonesová se během natáčení nového filmu režiséra Stevena Soderbergha na Sicílii dostali nevědomky do kontaktu s mafií. Pitt a Zeta-Jonesová hrají ve filmu Ocean's Twelve, jehož některé scény se Soderbergh rozhodl realizovat poblíž sicilského města Trapani.

Foto: Muzeum Brněnska

Výstava Indie. Země lidí a bohů

Článek

"Tři členové mafiánského gangu kroužili dnem i nocí v blízkosti herců - jak v místech natáčení, tak v hotelu, kde herci bydleli," oznámil policejní komisař Giuseppe Linares. Vyšetřovatelé se domnívají, že mafiáni chtěli z filmové produkce vyždímat nějaké peníze "za ochranu".

Mafiáni využili svých kontaktů, aby se také mohli dostat "na plac". Byli ovšem pod neustálým dohledem: policie využila k jejich sledování i globální satelitní systém GPS a mezi lidmi na place bylo i několik policistů. Linares zdůraznil, že ani herci, ani filmový štáb nebyli v nebezpečí.

Přesto v úterý italská policie udeřila a zadržela 23 členů místní nechvalně známé mafiánské rodiny Castellammare del Golfo.

Informace o mafiánské zápletce jsou vlastně zatím jedinými podrobnostmi, jež se dostaly na veřejnost o filmu Ocean's Twelve krom toho, že jde o pokračování úspěšného filmu Dannyho parťáci a kromě uvedené hvězdné dvojice v něm uvidí diváci i Julii Robertsovou, George Clooneyho a Matta Damona - ti se však natáčení na Sicílii neúčastnili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám