Hlavní obsah

Madonna koupila kabalistům dům za 3,5 miliónu liber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Madonna utratila závratnou sumu 3,5 miliónu liber (cca 182 miliónů korun) za nový honosný dům v Londýně. Tentokrát však není nemovitost určena pro její rodinu. Památkově chráněnou budovu totiž americká zpěvačka koupila, aby v ní založila centrum pro studium Kabaly, píše časopis Hello.

Foto: Josef Zajíc

Kateřina Vítečková.

Článek

Madonna si byla spolu se svým britským manželem, režisérem Guyem Ritchiem, nemovitost na Stratfordském náměstí v Londýně prohlédnout celkem čtyřikrát, než se ji rozhodli zakoupit. V britské metropoli to bude už druhé centrum pro studium Kabaly.

Kabala je mystickou součástí židovského náboženství a Madonna sama ji spolu s vlastní soukromou učitelkou už několik let studuje. Je její velkou zastánkyní i propagátorkou. Dokonce prohlásila, že díky Kabale vytvořila album Ray of Light. "Myslím si, že Kabala je pěkně punk rocková," prohlásila zpěvačka a dodala: "Naučí vás, jak být zodpovědný za vše, co uděláte. Neuvědomuje si totiž, že funguje jakýsi vyšší systém. Všechno, co člověka potkává, má nějaký důvod. A já si myslím, že je to docela revoluční."

Popová hvězda není jedinou slavnou zastánkyní Kabaly. Mezi příznivce mystického učení patří i další celebrity. Mezi jinými herečky Liz Taylorová, Goldie Hawnová, Diane Keatonová, Demi Moorová nebo zpěvák Mick Jagger. Kabala přináší moderní interpretace starých textů judaismu a její vyznavači o ní tvrdí, že je klíčem ke štěstí a naplnění. Madonna se rozhodla podle učení Kabaly napsat knihu pro děti. Více [zde].

Související témata:

Výběr článků

Načítám