Hlavní obsah

Letadlo v americké Minnesotě zůstalo viset na drátech elektrického vedení

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské štěstí měl pětašedesátiletý pilot Thomas Koskovich z Minnesoty, když se v sobotu vydal do vzduchu se svým malým letadlem Piper Cub. Když během letu zavadil o dráty elektrického vedení, stroj se nezřítil, ale zůstal na nich zachycen.

Foto: Scott County Sheriff Office

Letadlo zůstalo naštěstí viset na drátech elektrického vedení.

Článek

Nehoda se stala nedaleko městečka Shakopee, odkud pilot pochází. „Jednomotorové letadlo letící na jih zasáhlo dráty elektrického vedení a zůstalo na nich viset vzhůru nohama,“ uvedl úřad šerifa okresu Scott County.

Na místo okamžitě vyrazili hasiči i policisté. Než však mohli pilota vyprostit, museli vedení vypojit z provozu. Po celou dobu pilotův život nevisel na vlásku, ale na jednom z kol podvozku, za které se letadlo zachytilo.

Foto: Scott County Sheriff Office

Pilot vyvázl bez zranění.

„Tahle nehoda mohla mít mnohem horší následky,“ uvedl šerif Luke Hennen. „Jsme vděční, že pilot vyvázl bez jakýchkoliv zranění,“ dodal. Vyšetřování příčiny nehody policisté předali Federálnímu úřadu pro letectví (FAA).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám