Hlavní obsah

Legendární mimozemšťan z Roswellu měl být ruský trpaslík stvořený Mengelem

Novinky, Jakub Kynčl

Oblast 51 (Area 51) ztrácí značnou část svého kouzla. Světově proslulý Roswell totiž podle nových informací sice opravdu vyšetřoval nehodu neidentifikovaného létajícího objektu (UFO), ten však nepocházel z jiné planety. A stejně tak ani jeho posádka. Tvrdí to aspoň investigativní novinářka Annie Jacobsenová, která o svých zjištěních napsala knížku.

Článek

V roswellském incidentu nefigurovali mimozemšťané, ale spíše sovětský létající koráb s groteskní posádkou trpasličích letců velkých jako malé dítě. Za jejich vývojem měl podle Annie Jakobsenové stát nacistický doktor a válečný zločinec Josef Mengele. Její kniha Area 51: An Uncensored History of America's Top Secret Military Base (Oblast 51: Necenzurovaná historie nejtajnější vojenské základny) nabízí nový pohled na to, co se na mýty opředeném místě doopravdy stalo.

V jedné z kapitol své knížky cituje autorka anonymní zdroj, který tvrdí, že Stalin najal pro své pokusy na lidech Mengeleho a následně vyslal roku 1947 speciální stroje obsazené geneticky upravenými lidmi do amerického vzdušného prostoru, aby vyvolal masovou hysterii. Podobně, jako je tomu v mnoha dalších teoriích, se Jacobsenová domnívá, že se americká vláda postarala o krycí manévr, který udělal z jižní části Nového Mexika turistickou atrakci.

Bill Lyne, který v roce 1993 vydal knihu nazvanou Space Aliens from the Pentagon (Vesmírní mimozemšťané z Pentagonu) souhlasí, že celá událost v Roswellu byla úřady úplně přetvořená, domnívá se však, že za vše může pouze americká, a nikoliv i sovětská strana. Další spisovatelé se pak přiklánějí k tomu, že UFO v Roswellu hodně vzhledově i technologicky připomínalo stroj, který plánovali masově vyrábět Němci.

Jiný autor historce o Mengelem nevěří

"Tvrdí víceméně to samé, co říkám já celou dobu. Tedy že událost v Rosswellu byl jeden velký hoax (mystifikace). Ale ty příběhy o Mengelem jsou opravdu jen snůška nesmyslů. Všichni přece vědí, že Mengele byl přivezen do Albuquerque a pracoval pro CIA, nikoliv pro SSSR," řekl Lyne pro deník Santa Fe New Mexican.

Jacobsenová, která přispívá například i do magazínu Los Angeles Times, uvedla, že jí je zcela jasné, že budou lidé vůči jejím zjištěním skeptičtí. "Mohu upřímně říci, že bezmezně věřím ve věrohodnost svého zdroje a myslím si, že je důležité, že se tato informace dostala ven. Je to totiž pouze špička obřího ledovce," dodala americká novinářka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám