Hlavní obsah

Lední kluziště v kostele, v Belgii vyzráli na nepříznivé počasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruslení přímo v kostele nabízí svým návštěvníkům belgické město Sint-Truiden. Každoroční vánoční kluziště se přesunulo do nepoužívaného barokního kostela z 18. století. Místním se tak podařilo obelstít nevyzpytatelné počasí. Jedná se o první ledovou plochu tohoto typu v celé Belgii, která je navíc šetrná k životnímu prostředí.

Lední kluziště mezi zdmi kostela v belgickém městě Sint-TruidenVideo: Reuters

 
Článek

Unikátní atmosféru mezi zdmi chrámu doprovází světelná hvězdná noc promítaná na strop. Budovou se rozléhají vánoční písně a lidé mohu bruslit přímo vedle betléma.

Návštěvníci si chválí autentické vánoční prostředí, které kluziště nabízí. Kvitují také vyšší teploty uvnitř kostela, kde si bruslení mohou užít bez ohledu na venkovní počasí.

Philip Bronckaerts, předseda obchodního sdružení Sint-Truiden, které zorganizovalo první kostelní kluziště v Belgii, uvedl, že jde o koncept oboustranně výhodný.

Foto: Reuters

Lední kluziště mezi zdmi kostela v belgickém městě Sint-Truiden

„Jedná se o velmi ekologické kluziště, protože je uhlíkově neutrální. Nepoužíváme žádnou vodu ani elektřinu. Zároveň místní komunita může kostel využít, i když se v něm už nekonají bohoslužby,“ vysvětlil Philip v rozhovoru pro agenturu Reuters.

Lední kluziště je součástí každoročních vánočních trhů v Sint-Truiden, které trvají do 7. ledna.

Britská seniorka už 23 let jí každý den vánoční večeři, snědla jich přes osm tisíc

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám