Hlavní obsah

Kylie Minogue vystrnadila pacienty

CNN, Novinky, DPA, ABC Online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Hospitalizace zpěvačky Kylie Minogue na melbournské klinice St. Frances Xavier Cabrini si vyžádala určité přesuny, které podle odborářů kliniky nebyly nezbytně nutné. Kvůli hvězdě showbyznysu museli být pacienti z kardiologického oddělení přeřazeni na jinou sekci, aby si zpěvačka mohla dopřávat klidu. Podobná opatření odboráři i někteří lékaři odmítají.

Článek

Sedmatřicetiletá zpěvačka ležela kvůli rakovině prsu na oddělení, které ze všech částí nemocnice nabízí největší soukromí. Upozornil na to list Herald Sun s tím, že podle jeho informací museli staří a nemocní lidé uvolnit až osm pokojů. Kromě toho, že museli být přeřazeni vážně nemocni pacienti, si Kylie vydobyla, aby pokoj, v němž pobývala, byl přetřen narůžovo. [celá zpráva]

Zdroje neupřesnily, kolik pacientů se muselo přestěhovat. Svá lůžka museli opustit v týž den, kdy Minogue na kliniku nastoupila. Jeden nemocniční lékař uvedl, že postup byl "velmi rušivý a nevhodný". Podle něj je překvapivé, že jedné pacientce, která navíc nemá srdeční postižení, bylo na kardiologii přiděleno tolik místa.

Žena, která si přeje být citována jen jako Mandy, potvrdila, že když nastoupila Kylie do nemocnice, pacienti museli opustit pokoj, aby v něm mohla zpěvačka být. Když pak chtěla Mandy navštívit svou matku, za kterou chodila již několik týdnů, ochranka ji do místnosti nepustila. "Vyvedli mě jako zločince," postěžovala si žena.

Jeff Jackson, šéf odborářů, se domnívá, že opatření jsou sice pochopitelná, avšak připomněl, že nemusela být takového rozsahu. "Chápeme, že Kylie je známá osoba. Pacienti v kritickém stavu čekající na operaci a vyžadující kvalitní lékařskou péči ale neměli být převezeni." Podle něj bude muset být správnost postupu ještě prošetřena.

Vše bylo pro bezpečnost pacientů

Výkonný ředitel nemocnice Roger Greenman v tiskovém prohlášení ale vysvětlil, že opatření byla učiněna pro bezpečnost pacientů. Uvedl, že lékaři jim chtěli zajistit nejlepší péči, neboť nemocní mohli být obtěžováni novináři a fanoušky zpěvačky. Vyloučil, že by se úpravy dělaly jen kvůli zpěvaččinu pohodlí. "Žádný pacient nebyl propuštěn a všichni byli patřičně ubytováni." Rovněž samotní pacienti by mohli být přítomností slavné pacientky rozptylováni, pokud by v její blízkosti zůstali. Navíc mezi nimi mohli být i fanoušci Kylie, kteří by ji nenechali v klidu. Australská asociace lékařů s postupem nemocnice souhlasí.

Kvůli významné pacientce byli podrobeni bezpečnostním opatřením i návštěvníci, kteří chodili za svými příbuznými. Byly jim prý pokládany "impertinentní otázky".

Kylie Minogue prodělala operaci prsu v květnu. Lékaři zákrok vyhodnotili jako úspěšný. [celá zpráva] Nyní zpěvačka pobývá v domě svých rodičů. Kvůli následné léčbě a riziku recidivy musela odložit jak profesní tak rodinné plány. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Kylie Minogue má rakovinu prsu

Lékaři u australské zpěvačky Kylie Minogue objevili rakovinu prsu, která je podle nich v počáteční fázi. Kvůli dalším vyšetřením musela odložit své koncertní...

Operace Kylie Minogue byla úspěšná

Zákrok, který podstoupila zpěvačka Kylie Minogue, byl úspěšný. V sobotu to oznámila lékařka, která operaci na předměstí Melbourne provedla. Ačkoliv se ohledně...

Výběr článků

Načítám